Museum for bayersk historie

Regensburg, Tyskland

Haus der Bayerischen Geschichte: Museum i det historiske sentrum av Regensburg på Donaus sørlige bredd er et museum som er viet Bayerns nyere og nyere historie. Museet ble åpnet 5. juni 2019.

Museets permanente utstilling dekker perioden fra grunnleggelsen av kongeriket Bayern i 1806 og frem til i dag på et 2500 kvadratmeter stort område. Museet er den første stedsbaserte institusjonen til Haus der Bayerischen Geschichte, som organiserer de bayerske delstatsutstillingene, som hvert år finner sted i en annen region i Bayern og tar for seg et bestemt tema i Bayerns historie.

En ca. 700 kvadratmeter stor stål- og glasskonstruksjon spenner over foajeen og smuget i 17 meters høyde og danner en ny forbindelse mellom gamlebyen og Donau. Det store utstillingslokalet med 360-graders panorama, den store, delbare Donausalen for spesialutstillinger og arrangementer, museumsbutikken og puben er andre kontaktpunkter i første etasje, hvorfra en rulletrapp fører de besøkende til det store permanente utstillingsområdet rett under det foldede taket.

De viktigste figurene:

 

2 500 m² permanent utstillingsareal
Ca. 400 000 besøkende per år (fra og med 2019)
Åpningsdato: juni 2019

 


MultiConrol-systemer, nød- og sikkerhetsbelysning fra RP Group ble installert i hele bygningskomplekset. Totalt ble det installert over 500 RP-produkter:

 

190 nødlysarmaturer fra IL-serien
50 nødlysarmaturer fra KMB-serien
140 rømningsskiltarmaturer fra KMU-serien
100 nødlysarmaturer fra KB-serien
10 underfordelere for sentrale strømforsyningssystemer fra MCU-serien
1 sentralt strømforsyningssystem multiControl fra MCX-serien
60 batterier fra OGIV-serien

Bildegalleri